HELIOS seminar Portorož 24-25 II.1998

Lepo vas pozdravljam spoštovane obiskovalke in obiskovalce strokovnega srečanja v Portorožu, ki ga je uspešno organizirala tovarna Helios in nam prijazno ponudila možnost, da kot eden od so-organizatorjev sodelujemo pri predstavitvi materialov in opreme, cestne signalizacije, komunalne opreme in varstva pri delu s katero nastopamo na slovenskem trgu.

V preteklosti, ste gotovo že bili priča, kakšni od predstavitev podjetja CONSTANT d.o.o. vendar mislim, da le-teh ni nikoli dovolj. Letos vam predstavljam nekaj novosti, obljubljam pa vam, da bodo moja predstavitve v prihodnje še zanimivejše, saj nam to omogoča hiter tehnološki napredek .

Letošnje leto je za nas zelo pomembno, prešli smo na nov višji kvalitetni nivo -   z modernejšo opreme¸ smo izboljšali komunikacije in izvedli kvalitetni preskok, saj smo s celotno ponudbo prisotni tudi na svetovnem spletu - torej na Internetu.

Razlogi za nastop podjetja CONSTANT d.o.o. na Internetu!

želimo predstaviti celotno ponudbo, ki je tudi naši najboljši kupci doslej niso poznali.

Vzroki:

Temeljni vzrok je PARADOX premajhen trg (zahteva široko paleto ponudbe) kar je na drugi strani prevelika količina informacij za posameznika.

Tudi na sejmih ni popolnega učinka, saj gre predvsem za utrjevanje poslovnih odnosov, težko pa je predstaviti veliko novosti.

Dogaja se, da nas nekateri kupci poznajo le po posodah za smeti, drugi po prometnih stožcih ipd.

Naš načrt za izboljšanje stanja!

Kako to doseči?

Klasično (sejmi, predstavitve, simpoziji, seminarji oglasi ipd..)

Seveda bomo te klasične oblike gojili in poglabljali tudi v prihodnje, čeprav je dejstvo, da je le teh preveč za tako majhen trg, da se zato vse skupaj ponavlja, ni potrebne koncentracije in postaja vedno manj zanimivo.

Tendenca je, da vse skupaj postaja predrago (stroškovno, ekološko, vedno bolj tudi časovno neracionalno) zato mislim, da je prihodnost v kombinaciji klasičnih predstavitev in INTERNETA.1

Nove možnosti!

Prednosti!

Slabosti!

na Internetu lahko prezentacija poteka ustvarjalno, hitro, čisto, zanimivo, pregledno in povezano. Hkrati je na celovit način informiran kupec in dobavitelj; posebej je to pomembno za dobavitelje, ki pogosto nimajo časa iskati po zemljevidu od kod točno je njihov kupec, kaj sploh prodaja in kakšen trg obdeluje!

Torej (dve muhi na en mah)!

Internet je začetek nečesa novega, kar bo zelo spremenilo svet- to pa se že navezuje tudi na največjo slabost Interneta - vsak začetek zahteva nove investicije v opremo, programe in zahteva dodatno usposobljenost (čeprav so novi programi vedno bližje uporabniku in pogosto ne zahtevajo skoraj nobenega dodatnega napora.

Največji problem je strah pred novim in počasnost reagiranja sprejemanja, ki je pravzaprav v človeški naravi. Torej, če vas je strah in niste ukrenili ničesar, da se premaknete iz te neprijetne točke ste v zelo neprijetnem in neugodnem položaju, iz katerega se lahko izvlečete le tako, da se odločite in začnete akcijo že danes - v vaši glavi - vse ostalo pride potem samo od sebe!

Kaj je Internet in kako deluje?

Govorim kot laik, z uporabnikovega zornega kota.

Ko se dogovorim za moje geslo s ponudnikom storitev Interneta.

Ko dobim torej - v telefonskem smislu svojo tel. številko, in mi naložijo program, s katerim se lahko to dela, enostavno pokličem preko modema in se priklopim. V kolikor imam naslov, ki me zanima ga enostavno vnesem v zato predviden prostor in poženem.

www.constant.si

je na primer ta naslov. Računalnik nam to poišče in naloži prvo stran, kjer lahko vidite tri možne vhode (vhod za Slo, ulaz za Hrv, Entrance za ostale)

Predstavitev

Kot vidite na desni strani zgoraj smo uredili tri glavna poglavja (Prometna signalizacija, komunalna oprema, oprema za varstvo pri delu) Znotraj vsakega poglavja pa so skupine izdelkov.V vsaki skupini so našteti izdelki, ki se vam s klikom na miški, predstavijo s svojo sliko, opisom -* dodali smo tudi prednosti in slabosti (v kolikor imate kakršnekoli pripombe nam jih sporočite zadeva se enostavno popravi, doda..).

Praktični prikaz preko BARCO projektorja!

Kot vidite z enostavnim izbiranjem skupine izdelkov in znotraj nje posameznega izdelka lahko pregledamo celotni spekter ponudbe.

Zaključek!

Vabim vas torej na ogled naših www.constant.si strani, takrat ko boste imeli čas odprite naš E mail in nam pošljite pošto z vašim sporočilom - odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem roku!

Hvala lepa in nasvidenje!

 

Matjaž Pribošič

 

p.s. prispevek je podlaga predstavitve v Portorožu, ki se lahko uporabi v druge namene le z pismenim privoljenjem avtorja!